Προϋποθέσεις εγγραφής νέου μέλους

Σύμφωνα με το ΑΡΘΡΟ 3 του καταστατικού  τα μέλη της Εταιρείας διακρίνονται σε Τακτικά, Αντεπιστέλλοντα και Επίτιμα. Τακτικά μέλη είναι όλοι οι συμβαλλόμενοι ιδρυτές του Σωματείου, που υπογράφουν το παρόν (ιδρυτικά μέλη), που αποκτούν αυτοδικαίως με την υπογραφή τους την ιδιότητα του τακτικού μέλους της Εταιρείας.

Τακτικά μέλη της εταιρείας μπορούν να γίνουν Έλληνες ιατροί καθώς και επιστήμονες άλλων βιοϊατρικών επιστημών, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, ενδιαφέρονται για την ευόδωση των σκοπών της Εταιρείας, αποδέχονται το Καταστατικό της, έχουν επιδείξει επιστημονική δραστηριότητα στον τομέα της ιατρικής Μυκητολογίας με τη δημοσίευση αξιόλογων κατά την κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου εργασιών στον τομέα αυτόν. Για την εκλογή τακτικού μέλους της Εταιρείας απαιτείται:

α) Έγγραφη αίτηση υπογραφόμενη από τον ενδιαφερόμενο και από δύο προτείνοντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και συνοδευόμενη από σύντομο βιογραφικό. β) Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας που λαμβάνεται κατά την ελεύθερη κρίση των μελών του Δ.Σ. Ανεπιστέλλοντα μέλη γίνονται Έλληνες ή αλλοδαποί ιατροί, καθώς και επιστήμονες άλλων βιοϊατρικών επιστημών, που αποδεδειγμένως ασχολούνται με την ιατρική Μυκητολογία και οι οποίοι διαμένουν μονίμως εκτός και εντός Ελλάδας,

Το αντεπιστέλλον μέλος εκλέγεται είτε:

α) Με έγγραφη αίτηση του και πρόταση δύο τακτικών μελών, είτε

β) Με πρόταση δύο τακτικών μελών και εφόσον ο εκλεγόμενος αποδεχθεί την εκλογή του. Για την εκλογή του αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την ελεύθερη κρίση των μελών του.

Τα αντεπιστέλλοντα μέλη έχουν τα δικαιώματα των τακτικών μελών, εκτός του δικαιώματος να εκλέγουν και να εκλέγονται.

Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται επιστήμονες Έλληνες ή αλλοδαποί, οι οποίοι διακρίθηκαν για τη σημαντική τους προσφορά στη Μυκητολογία. Για την ανακήρυξη του Επίτιμου μέλους απαιτείται έγγραφη πρόταση δύο τακτικών μελών και απόφαση της Γενικής Συνέλευσης μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τα Επίτιμα μέλη έχουν τα δικαιώματα των τακτικών μελών, εκτός του δικαιώματος να εκλέγουν και να εκλέγονται.